Impressie Dutch Raw Food Festival

Gisteren ben ik samen met dochterlief naar The Ducht Raw Food Festival op Boederij Langerlust in Amsterdam geweest en het was een erg leuke, gezellig en inspirerende ochtend. Helaas hadden we ’s middags andere verplichtingen want ik had er nog wel een paar uur langer kunnen doorbrengen! Hierbij een korte impressie:

Om 11:00 uur kwamen dochterlief en ik aan en nadat we bij de ingang al een lekker zakje ‘superfoods’ kregen was de lange wachtrij vergeten en konden we gelijk ‘aanvallen’ op al het lekkers dat verkocht werd want bij elke kraam viel wel wat te proeven (met als groot gevaar dat je alles koopt omdat alles zo ontzettend lekker is). Terwijl ik aandachtig verpakkingen/ingrediëntenlijsten aan het lezen was, had dochterlief al bepaald welke van de 6 smaken het lekkerst was. Gelukkig hoef ik haar op een evenement als dit niet in de gaten te houden omdat (bijna) al het eten wel “Dayenne-proof” is.

WP_20140601_11_42_34_Pro WP_20140601_12_26_20_Pro WP_002 WP_001

Ondanks dat we aardig wat chocolade e.d. achter haar kiezen hadden, zaten we om 12:15 samen te smikkelen van een heerlijke rauwe lunch dat bestond uit:

 • WP_20140601_11_50_05_ProCeviche Peruano (gemarineerde doperwten, peulen + oesterzwammen met een dressing van limoen, agave en koriander)
 • Bataat Bites (Peruaanse “causa”: zoete aardappelpuree met knoflook)
 • Guacamole Cubes (paté van avocado’s, tomaat, komkommer en rode ui)
 • Raw Peruano Rolls (noten burger met raw country red rice, lucuma en gember)
 • Local Greens (courgettini en een salade van lokale kruiden, eetbare bloemen en een dressing van huacatay en basilicum)
 • Raw Cracker van Bio Bites

Ik vond vooral de Guacamole Cubes en de noten burger erg lekker (wil ik beide ook snel zelf een keertje proberen te maken) en dochterlief kon maar geen genoeg krijgen van de zoete aardappel puree. Zo af en toe eten we thuis wel eens raw (bijvoorbeeld courgettini, lijnzaadcrackers of een raw ‘cheese’ cake) maar na de lekkere lunch leek het mij een goed idee om eens wat raw (kook)boeken te scooren en terwijl dochterlief zich vermaakte in de speeltuin schafte ik het prachtige boek “LekkerRaw” van Sandra de Vos aan (en later heb ik bij de stand van de Nederlandse Vereniging voor veganisten ook nog de boeken “De Vegarevolutie” en “Ik ben een planteneter” meegenomen).

Van spelen krijg je trek dus toen het oog van dochterlief op een “creamy mango pie” viel vond ze dat ze ondanks de lekkere lunch en de vele proeverijtjes nog wel een plekje in haar maag vrij had. En omdat ik elke gelegenheid aangrijp om een lekkere raw ‘cheese’ cake te eten kochten we er snel eentje, evenals twee overheerlijke bonbonnetjes van Happy Herbi trouwens.

WP_20140601_12_39_00_Pro WP_20140601_13_17_52_Pro

Wat ik naast de gezellige sfeer en de leuke markt ook heel leuk vond was dat ik een aantal collega bloggers tegenkwam. Hoewel ik niet echt tijd had om iedereen uitgebreid te spreken was het wel erg leuk om elkaar eens ‘in het echt’ te zien.

Helaas had ik geen tijd om naar een workshop of lezing te gaan maar ik blok nu alvast mijn agenda voor volgend jaar want een lezing van Matt Monarch (dé man van The Raw Food World) bijwonen had ik heel erg graag gewild! Evenals een workshop kiemen, fermenteren, raw chocolade maken en/of mindfoodness overigens!

WP_20140601_12_37_55_Pro WP_20140601_12_50_22_Pro WP_20140601_13_04_10_Pro

Ondanks dat ik nog wel uren op het festival door had kunnen was het om 14:00 toch echt tijd om naar huis te gaan en één ding is zeker: volgend jaar zijn we weer van de partij! En tot die tijd hebben we gelukkig twee tassen vol met informatie, boeken en lekkers om terug te kijken op een naar mijn idee zeer geslaagde tweede editie van The Dutch Raw Food Festival!

 

 

 

 

2 gedachten over “Impressie Dutch Raw Food Festival

 1. Gustavo Woltmann

  Ik heb ooit ook eens enkele dagen een ‘rauw’ dieet gevolgd, maar na enkele dagen was ik 2 kg vermagerd en dat vond ik er toch wel over… “Dit kan niet gezond zijn”, dacht ik en dan ben ik maar snel wat pasta gaan eten 🙂
  Maar af en toe rauw eten of een rauw dessertje, dat kan natuurlijk wel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s