Review kookboek “Paleo Kids”

paleo kids2

Paleo kids

Graag wil ik hierbij een review geven over het mooie kookboek Paleo Kids dat vol staat met leuke, lekkere en speelse maaltijden die ook nog eens hartstikke gezond zijn. Hoewel steeds meer mensen overtuigd zijn van de voordelen van dit voedingspatroon (zo zorgt het bijvoorbeeld voor meer energie, een betere weerstand, gezondere huid, beter slapen, beter in je vel zitten en afvallen en vervolgens gemakkelijk op gewicht blijven), om kinderen volgens het Paleo-principe te laten eten is vaak lastig en daarom is dit mooie boek naar mijn idee een schot in de roos.

Oervoeding

Als je eet volgens het Paleo-principe, eet je zoals onze voorouders. Oervoeding dus, bestaande uit dierlijke eiwitten en vetten, groente, fruit, eieren en noten. De drie meest schadelijke stoffen voor ons lichaam – gluten, suiker en zuivel – komen (net als in mijn voedingspatroon) niet terug. Wat was ik gister dan ook blij toen ik het prachtige kookboek Paleo Kids in mijn mailbox vond.

Leuke en lekkere recepten

Paleo Kids staat vol met heerlijke recepten die voorzien zijn van prachtige foto’s. De recepten zijn verdeeld in de categorieën: ontbijt, tussendoortjes, wereldlunches, diner en feest. Wat dacht je bijvoorbeeld van:

  • Apenballetjes in een kokosbad
  • Mighty meaty bananenbrood
  • Komkommerbootjes met wortelpesto
  • Paleo powertortilla’s
  • Italiaanse visvingers
  • Taartje van pannenkoeken

In totaal staan er meer dan 80 recepten in het boek (allen voorzien van een leuke speelse naam) en tevens staan er een aantal leuke tips in om je kind bij het klaarmaken te betrekken. Samen koken, mijn smulpaapje vind het super leuk en stond letterlijk te springen toen we de apenballetjes in een kokosbad (chocoladeballetjes in kokosmelk) gingen maken.

paleo kids

Lunchtrommel

Omdat er op de school van mijn dochtertje geluncht/gesnackt wordt met o.a. tarwebrood, ontbijtkoek en tarwebiscuitjes geef ik haar altijd een lunchtrommeltje mee met gezonde alternatieven. Zielig? Echt niet! Welk kind wil er nou niet lunchen met de pizzamuffins, Turkse falafel, Japanse sushi of de nutty fruitreepjes uit het Paleo Kids kookboek?

Bestellen

Denk nou niet dat je als volwassene niet kunt genieten van de heerlijke recepten die in dit boek staan want de recepten zijn natuurlijk geschikt voor jong en oud. Nieuwsgierig geworden? Neem dan eens een kijkje op de website van Paleo Kids. klik HIER en je komt direct op de verkooppagina. Ik zeg… doen!

2 gedachten over “Review kookboek “Paleo Kids”

  1. Pingback: Nom nom tag | Dayenne's Food Blog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s