Een kijkje in mijn lunchtrommel

Picframe

Regelmatig krijg ik de vraag “ja maar, wat eet je dan?” als ik vertel dat ik (bijna) geen brood meer eet. Gevolgd door “maar is dat niet lastig meenemen?”. Het antwoord op de tweede vraag is nee, dat is helemaal niet lastig! Als je de juiste middelen (lees: RVS broodtrommels en RVS drinkflessen) hebt tenminste.

Bij Puur Mieke kocht ik laatst namelijk 2 setjes van ieder drie RVS bakjes en twee RVS drinkflessen. Super handig (lekvrij) en ook nog eens stukken beter dan al die plastic rommel, vol met BPA. BPA (Bisphenol A) is een chemische (grond)stof die schadelijk is voor onze gezondheid. Zo heeft BPA invloed op ons hormoonstelsel (en kan het leiden tot verandering in gedrag), het kan hart- en vaatziekten en diabetes veroorzaken en heeft het invloed op de ontwikkeling van de voortplantingsorganen bij kinderen. Omdat BPA in heel veel producten is verwerkt (denk aan verpakkingsmateriaal, plastic drinkflesjes, CD’s, conservenblikjes, kassabonnetjes, kranten, blikjes frisdrank, plastic vershoudbakjes) is het bijna onmogelijk BPA geheel te vermijden. Daarom is het ook zo belangrijk om er op te letten dat je er in ieder geval wel zo min mogelijk mee in contact komt. Mijn plastic spa blauw flesjes en plastic vershoudbakjes heb ik dus omgeruild voor deze mooie en duurzame varianten van RVS.

De drinkflessen zijn van H2Onya. Ze zijn sterk, recyclebaar, toxine vrij, gemakkelijk te reinigen en ook nog eens ontzettend mooi. De flessen zijn verkrijgbaar in verschillende maten (350, 500, 750 en 1000 ml) en verschillende kleuren. Ook zijn er diverse accessoires verkrijgbaar zoals de “sipper deksel” (een tuitbekerdop, speciaal voor baby’s), “loop caps”, “sport caps” of een dop met bamboe. Onze kleine meid is dolblij met haar eigen roze variant van 350ml en ik vind het zo’n fijn idee dat ze op deze manier – in tegenstelling tot het drinken uit een gewone plastic beker of flesje – geen BPA meer binnenkrijgt!

Om ook nog even terug te komen op de vraag “ja maar, wat eet je dan?”, hier enkele voorbeelden van mijn lunch:

 • soep (vaak maak ik op zondag een hele pan, waar ik vervolgens de hele week van kan eten)
 • maaltijdsalade met veel groente en een graan als quinoa of boekweit (ook hier maak ik vaak gelijk een grote bak van, zodat ik er een paar dagen van kan eten)
 • de ‘left-overs’ van het avondeten de dag ervoor
 • rauwkost (tomaatjes, wortel, komkommer)
 • kamutwafels met notenpasta en avocado
 • noten (er zit standaard een bakje noten in mijn tas, het ideale 4-uurtje)
 • frittata (ook hierbij weer de tip: maak een grote frittata, waar je meerdere dagen van kunt eten)
 • plakjes gerookte zalm of makreel

Nieuwsgierig geworden naar de RVS broodtrommels, -bakjes en -drinkflessen? Klik HIER om een kijkje te nemen in de Puur Mieke webshop. Ik ben er in ieder geval groot fan. Voor mij geen BPA in het eten en lekkages in mijn tas meer, ik ga mijn collectie de komende tijd zeker verder uitbreiden!

10 gedachten over “Een kijkje in mijn lunchtrommel

 1. linda segerius

  wat zijn de standaard ingrediënten die je zo wiezo altijd in huis hebt dayenne?
  ik wil binnenkort naar de natuurwinkel om inkopen te doen.
  dus vandaar.

 2. dayennebos Berichtauteur

  Hoi Linda,
  Standaard heb ik in huis:
  – diverse soorten meel (bijv. rijstmeel, amandelmeel, boekweitmeel, speltmeel)
  – diverse soorten rauwe noten, zaden en pitten (bijv. walnoten, amandelen, cashewnoten, paranoten, zonnebloempitten, pompoenpitten, hennepzaad, lijnzaad)
  – notenpasta’s (voor op brood)
  – diverse soorten granen/zaden (quinoa, boekweit, amaranth, gierst, havermout)
  – linzen en kikkerwerten (zowel gedroogd als in pot/blik)
  – kokosolie en koudgeperste olie’s (bijv. lijnzaadolie en amandelolie)
  – zoetmiddelen (honing, agavesiroop, kokosbloesemsuiker en dadels)
  – ‘superfoods’ (bijv. rauwe cacao nibs, goji bessen, chiazaad, Inca bessen en moerbeien)
  Ik wil er wel even bij zeggen dat ik deze voorraad in de loop van de tijd heb opgebouwd. Je zult wel merken dat de meeste van de hierboven genoemde producten vrij prijzig zijn en je dus niet alles in één keer zal kunnen kopen. Gelukkig doe je met de meeste producten wel heel lang (van de superfoods bijvoorbeeld gebruik je slechts een lepeltje per keer) en is vooral de eerste aanschaf (vooral als je alles tegelijk koopt) erg duur.
  Groetjes Dayenne

 3. Miranda

  Dat is wat ik zo wat in mijn kasten heb staan! Gaat wat tijd over heen inderdaad en nu heb ik geen ruimte meer voor nieuwe dingen! Die ronde bakjes van drie heb ik ook, met andere kleur deksels. In die grote past precies een rijstwafel! Ideaal.

 4. carolien

  Ten eerste bedankt voor alle handige info! Ik was heel erg benieuwd wat je in dat ronde trommeltje hebt zitten op de foto helemaal rechts bovenin?

  En die salade met zalm, is dat met quinoa?

  Alvast bedankt!

  Groeten Carolien

  1. dayennebos Berichtauteur

   Hoi Carolien,
   In het ronde trommeltje rechts bovenin zitten 2 kamutwafels (glutenvrij, te koop in de bio winkel).
   De salade met zalm (op de foto eronder) zitten alleen groentes, geen quinoa (maar dat doe ik er inderdaad ook wel eens door). Op de foto links boven zit de prei curry met bloemkoolrijst (ook met zalm), het recept hiervoor staat op m’n blog.
   Groetjes Dayenne

 5. Miranda

  Dat ziet er lekker uit! Ik jeb veel moeite met op gewicht blijven: ik val snel af en heb ook gewoon heel snel trek als ik salade als lunch eet. Hoe kan ik gezond lunchen en aankomen?

 6. Nicole

  Beste Dayenne,
  Heb je ook nog een tip welk materiaal je het beste kan gebruiken (bakjes, folie, etc) om producten als reeds gebakken pannenkoeken, wraps, etc in te vriezen? Of gebruik je daar ook de RVS bakjes voor?
  Groet, Nicole

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s