Preicurry met bloemkoolrijst

prei curry bloemkoolrijst (2)

Deze vegetarische curry is makkelijk te maken en echt heel erg lekker! Het bevat bloemkool, prei en kikkererwten, alle drie ontzettend goed voor je! Bloemkool en prei zijn allebei zeer gezonde groente. Ze zitten vol goede voedingsstoffen als vitaminen, mineralen en fytonutriënten. Fytonutriënten zijn erg belangrijk zijn voor de gezondheid. Het zijn stoffen die in hele lage hoeveelheden al nuttig zijn en allerlei processen in het lichaam helpen te activeren. Fytonutriënten zijn goed tegen kanker, diabetes en hart- en vaatziekten. Kikkererwten zijn peulvruchten en zijn rijk aan ijzer, vezels en eiwitten. Omdat ze veel proteïnen bevatten zijn ze uitermate geschikt voor vegetariërs. Verder voorkomen ze hart- en vaatziekten doordat ze het cholesterol- en vetgehalte helpen te verlagen.

Ingrediënten (4 personen)

 • 1 kleine bloemkool
 • 2 preien
 • 1 pot kikkererwten of linzen (gewicht na uitlekken 200 gr)
 • 2 uien
 • 2 teentjes knoflook
 • stukje verse gember (ongeveer 3 cm)
 • 1 stengel sereh (citroengras)
 • 2 el kruidenmix of kruidenpasta (bijv. groene of rode currymix)
 • 250 ml plantaardige kookroom (bijv. rijst-, haver- of kokosroom)
 • verse kruiden (bijv. koriander of peterselie)
 • extra vierge olijf- of kokosolie, om in te bakken

Tip

 • ook lekker met falafel of gerookte makreel

Hoe maak je het (35 min)

Snij de bloemkool in grote stukken en was schoon. Snij de prei in ringen en was schoon. Snipper de sjalotjes, knoflook, gember en sereh fijn. Spoel de kikkererwten of linzen in een vergiet af onder de kraan. Doe de (rauwe) bloemkool in de keukenmachine en mix net zo lang tot het een soort rijst is (tip: doe niet te veel bloemkool tegelijk in de keukenmachine). Fruit de sjalotjes, knoflook, gember en sereh in wat olie op laag vuur in een grote wokpan. Voeg vervolgens de prei en de kruidenmix toe en roerbak op hoog vuur mee. Voeg de bloemkool en de kookroom toe, schep goed door elkaar en verwarm het geheel even goed door. Serveer met de kikkererwten of linzen en de verse kruiden. Eet smakelijk!

 

3 gedachten over “Preicurry met bloemkoolrijst

 1. Pingback: 15x lekker en gezond: Bloemkool - foodquotes

 2. Pingback: 15x lekker en gezond: Bloemkool - Speeltuin

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s