Notenmixen

notenmixen jan gotje

Als grootverbruiker van noten en superfoods was ik natuurlijk ontzettend blij toen ik vier zakjes biologische notenmixen opgestuurd kreeg van Jan Gotje noten Amsterdam. Ook de rest van het gezin was erg enthousiast en stond al ‘standby’ om te mogen proeven van de volgende mixen:

  • Biologische superfoodmix (ingrediënten: hazelnoten, pompoenpitten, amandelen, moerbeien, pecannoten en gojibessen)
  • Biologische bessenmix (ingrediënten: moerbeien, Inca bessen, cranberries, gojibessen, kersen, blauwe bessen en appeldiksap)
  • Biologische fibermix (ingrediënten: amandelen, paranoten, dadels, vijgen, Inca bessen en walnoot)
  • Biologische studentenhaver speciaal: (ingrediënten: cashewnoten, moerbeien, Inca bessen, cranberries, amandelen, hazelnoten, walnoten, paranoten, arachideolie, rietsuiker en zonnebloemolie)

Toen ik de ingrediënten bekeek was ik direct enthousiast over de superfoodmix en de fibermix. De noten zijn rauw, er zitten heerlijke ‘superfoods’ en gedroogde vruchten in de mix en er is geen suiker aan toegevoegd. Helemaal top! De bessenmix bevat appeldiksap (ik vermoed dat de cranberries hiermee gezoet zijn) dus is officieel niet suikervrij maar dat vind ik in dit geval niet erg. Van deze mix(en) eet je af en toe een handje als snackje tussendoor of je gebruikt er wat van als ingrediënt voor koekjes, brood of cake en dan is wat appeldiksap voor een keertje niet erg (vind ik).

De studentenhaver zou ik normaal gesproken zelf niet kopen omdat het rietsuiker bevat en de noten (in arachideolie) geroosterd zijn maar lekker zijn ze zeker wel (manlief heeft het zakje met veel plezier opgepeuzeld). Een blik op de website van Jan Gotje Noten stelt me al weer ‘gerust’. Naast de heerlijke superfoodmix, bessenmix en fibermix (die ik zeker vaker ga kopen) verkopen ze nog veel meer (gemengde) rauwe noten (vooral de notenmix met amandelen, walnoten, hazelnoten, cashewnoten en paranoten lijkt me erg lekker!).

Kortom, ben je op zoek naar een lekkere en gezonde notenmix dan ben je bij Jan Gotje aan het goede adres. De notenmixen heb ik met veel plezier toegevoegd aan mijn noten-superfoodcollectie en geniet er elke dag van. ’s Morgens een lepeltje door de havermout, ’s middags een handje als snackje tussendoor maar ook in mijn noten-dadelreepjes smaken ze erg goed.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s