Nori wraps met wortel-kiemen-posteleinsalade

IMG_2978

Aangestoken door de nori groente wraps en de quinoa sushi maakte ik gisteren deze nori wraps, gevuld met een heerlijke salade en een notendressing. Echt een ontzettend lekker lunch- of bijgerecht maar als gezond tussendoortje kan natuurlijk ook.

Ingrediënten (2 personen)

Salade

  • paar stengels bleekselderij
  • paar geraspte wortels
  • bosje postelein (of raapsteeltjes)
  • bakje radijskiemen (of andere kiemgroenten zoals bijv. alfalfa)

Dressing

  • 100 gr rauwe cashewnoten (paar uur geweekt in lauw water)
  • sap van een halve limoen
  • Keltisch zeezout (zelf heb ik Keltisch zeezout verrijkt met algen van Mattison)
  • 100 ml kokosmelk

Hoe maak je het

Salade & dressing

Snij de bleekselderij met een dunschiller of mandoline in lange linten. Doe de bleekselderij samen met de geraspte wortel en de kiemen in een schaal. Snij de postelein in stukken en voeg toe aan het bleekselderij-wortelmengsel. Spoel de geweekte cashewnoten af onder de kraan en pureer samen met het limoensap, wat Keltisch zeezout en de kokosmelk tot een gladde romige dressing. Schenk de dressing over de groenten en schep voorzichtig om.

Nori wraps

Leg een norivel op een groot bord of snijplank. Verdeel wat van de salade op het voorste deel van het vel (totdat ongeveer 1/3 van het vel bedekt is), druk goed stevig aan. Rol het norivel vervolgens voorzichtig op (tip: gebruik hiervoor een sushimatje). Het laatste randje norivel even bevochtigen met wat water zodat de wrap mooi dicht blijft plakken. Eet smakelijk!

2 gedachten over “Nori wraps met wortel-kiemen-posteleinsalade

  1. Pingback: 15x lekker en gezond: Bleekselderij - foodquotes

  2. Pingback: 15x lekker en gezond: Bleekselderij - Speeltuin

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s