Quinoa sushi & nori groente wraps

sushi (6)

Ook deze maand doe ik weer mee met de receptenruil van de Food & Health bloggers groep waar ik in zit. Dit keer mocht ik een recept uitzoeken van Resi Jilisen. Resi is voedingscoach, geeft workshops, smoothie classes en high tea’s en haar prachtige blog Natuurlijk Resi heeft recentelijk haar eerste verjaardag gevierd. Ik kan alleen maar zeggen: ga vooral zo door! Natuurlijk Resi staat namelijk vol met heerlijke vegetarische en/of veganistische gerechten en rawfood en ingrediënten als suiker, tarwe en koemelk vind je hier niet terug.

Toen ik zat te speuren tussen Resi’s gerechten viel mijn oog gelijk op een paar prachtige foto’s van nori groente wraps en besloot die dan ook te maken (samen met haar heerlijke notenspread). Omdat ik nog een bakje gekookte quinoa in de koelkast had staan besloot ik er tevens wat quinoa sushi te maken.

Toegeven, het is even priegelen maar dan heb je ook wel wat. Een heerlijke gezonde lunch, een (borrel) hapje / tussendoortje of gecombineerd met bijvoorbeeld een kopje soep voor een lekker diner. Heerlijk fris en knapperig door de rauwe groente, zoutig door de nori en zoetig door de notenspread. Smullen geblazen!

Ingrediënten

Nori groente wraps

 • norivellen (te koop bij Puur Mieke)
 • groente (paprika, alfalfa, komkommer, tomaatjes, radijs, wortel etc.)
 • notenspread (zie hieronder)

Notenspread

 • 75 gr rauwe cashewnoten, amandelen of macadamia’s (een paar uur geweekt in lauw water)
 • sap van een halve biologische citroen
 • snufje Keltisch zeezout

Quinoa sushi

 • norivellen (te koop bij Puur Mieke)
 • gekookte quinoa
 • groente (paprika, alfalfa, komkommer, tomaatjes, radijs, wortel etc.)
 • (gerookte) zalm (optioneel)

Handig om te hebben

 • sushimatje

Hoe maak je het

Notenspread

Laat de cashewnoten een paar uur weken in lauw water. Spoel de noten af onder de kraan. Pureer de noten, het citroensap en een snufje Keltisch zeezout tot een pasta (dit kan in de keukenmachine, in de blender of met de staafmixer).

Nori groente wraps

Snij de groente in (kleine) reepjes. Leg een norivel op een groot bord of snijplank. Strijk de notenspread uit op het voorste deel van het vel (totdat ongeveer 1/3 van het vel bedekt is). Verdeel wat groente over de notenspread. Rol het norivel vervolgens voorzichtig op (tip: gebruik hiervoor een sushimatje). Het laatste randje norivel even bevochtigen met wat water zodat de wrap mooi dicht blijft plakken. Eet smakelijk!

Quinoa sushi

Spoel de quinoa af en kook in een minuut of 8 gaar. Snij de groente in (kleine) reepjes. Leg een norivel op een groot bord of snijplank. Verdeel wat quinoa over het norivel en verdeel daar – op het voorste deel van het vel – vervolgens wat groente over. Rol het norivel vervolgens voorzichtig op (tip: gebruik hiervoor een sushimatje). Het laatste randje norivel even bevochtigen met wat water zodat de wrap mooi dicht blijft plakken. Eet smakelijk!

sushi (5)

PS: Neem ook eens een kijkje op de andere blogs: Oerkracht Voedingsadvies, Barbara Eet, Candy in Wonderland, Paleo Feest, Leef Bewust Gezond, Puur Homemade, Project Gezonder, Kinderen kunnen prima anders etenDe Voedzame Keuken, De Bakparade, OergezondPuurGenieten, Lekker eten met Linda, Puur en Lekker Leven, Personal Foodcoaching, Voedingspraktijk Pure Energy, EetPaleo, Superfoodmama, Oerspronkelijk, Mind Your Feed, Natuurlijk Resi, ge-zonder.nl, zijeetook, Eetspiratie, Paleo made simple, Paleo-Lifestyle, Puur Wilma, PraktijkvanUnen, Paleo2go, proevenmetliefde,

 

2 gedachten over “Quinoa sushi & nori groente wraps

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s