Quinoa burgers

quinoaburgers (2)

Deze quinoa burgers zijn super lekker. Ik weet het, “super lekker” klinkt misschien overdreven maar geloof me, ze zijn het echt. Ik heb vele recepten geprobeerd maar met deze ingrediënten maak je echt de aller lekkerste quinoa burgers aller tijden! Heerlijk om te combineren met zoete aardappel frietjes of geroosterde zoete aardappel en een salade!

Ingrediënten voor 8 burgers (4 personen)

 • 100 gr quinoa (gekookt gewogen)
 • 2 sjalotjes
 • 2 teentjes knoflook
 • ½ courgette
 • 50 gr schapenkaas (feta)
 • 1 el dikke Griekse schapen yoghurt
 • 50 gr havermout
 • 100 gr kikkererwten (uit blik, wel even afspoelen onder de kraan!)
 • 2 eieren
 • verse basilicum
 • peper
 • olijf- of kokosolie (om in te bakken)

Tip

 • voor een zuivelvrije variant laat je de schapenkaas en -yoghurt weg

Hoe maak je het (30 min)

Snij de sjalotjes, de knoflook en de courgette fijn in de keukenmachine. Doe de andere ingrediënten erbij en mix nog even kort (de burgers zijn het lekkerste als er nog een paar kleine stukjes in zitten). Indien het deeg te nat is kun je nog wat extra havermout toevoegen. Om mooie burgers te krijgen vind ik het handig om het mengsel in een (uitsteek)ring te scheppen, vervolgens goed aan te drukken met een lepel en dan kun je de ring weer weghalen. Bak 3 burgers tegelijk in de pan. Draai de burgers pas om als ze aan de onderkant helemaal bruin zijn, anders vallen ze tijdens het draaien uit elkaar. Je kunt de burgers ook in de oven bakken: vorm – eventueel met behulp van een uitsteekring – burgers en bak de burgers op een met bakpapier beklede bakplaat een minuut of 20 op 225 graden (de burgers worden dan alleen niet zo krokant).

16 gedachten over “Quinoa burgers

 1. Nolda van Vuure

  Je gerechten klinken heeeeerlijk! ik ga ze zeker uitproberen …Succes met je leuke blog..als ik je alleen deze tip mag geven..(.het oog wil ook wat.)Als je eenmaal leest wat een verrukkelijke ingrediënten je gebruikt ,krijg je vanzelf zin om er in te bijten.. maar je foto,s mogen wat meer uitnodigend zijn. Warme groetjes,Nolda

 2. Julia's quinoa

  Ik heb zelf net een blog met alleen maar quinoa recepten, maar heb dit recept nog nooit geprobeerd. De combinatie klinkt heel lekker dus ik ga het zeker deze week proberen. Bedankt!

   1. Krissie

    Leek me al apart, maar ja alles kan ;-). Ik had daarom maar even gewacht met het maken van dit recept en gekozen voor de postelein-linzen salade. Deze was uitermate lekker!

 3. Henneke

  Heb zojuist alle aanwijzingen gevolgd van de quinoa receptuur, slappe hap en weer havermout erbij, de smaak is puur bitter en geen burgers van te vormen heb ze nu als complete koek in de oven gedaan, ben benieuwd of de bittere smaak dan weggaat hope so, want al met al best een dure aangelegenheid. Tot later en oefening baart kunst.

  1. Sofieke

   Heb je de quinoa voordat je het ging koken wel gewassen? Quinoa heeft een bitter laagje, dat door tevoren even goed in water tegen elkaar te wrijven verdwijnt. Uit laten lekken en met schoon water de quinoa koken en het smaakt niet bitter meer, maar beetje nootachtig.

 4. libby

  hoi dayenne, bedankt voor je recept ik heb ze net gemaakt, ik was even n beetje bang omdat he tplakte, maar idd gewoon havermout erbij, lekker hoor (plus ik hou van veel zout ups) ik vind je blog super!
  grts libby

 5. Josien

  Heerlijke burgers erg smakelijk gegeten! Ook de Eierkoeken gemaakt en vanavond de spinazietaart proberen. Bedankt voor alle lekkere recepten.

 6. Pingback: Quinoa: klein maar krachtig! | Florette

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s