Gierstvlokken koekjes

gierstvlokken koekjes (1)

Na de ontbijtpap was het tijd voor het volgende gerecht met gierstvlokken: koekjes! En omdat ik helemaal gek ben op havermoutkoekjes en gierstvlokken me doen denken aan havermoutvlokken besloot ik de aller simpelste koekjes te maken die er zijn: gierst (of haver)vlokken gecombineerd met banaan en wat extra smaakmakers.

De koekjes waren nog lekkerder dan verwacht. Heerlijk krokant van buiten en nog wat zacht van binnen. Echt super lekker! Maar ook de volgende dag waren smaakten ze nog erg goed. De textuur deed me (de volgende dag) denken aan bitterkoekjes en/of kokosmakronen. Ja, dat is het! Deze koekjes zijn mijn gezondere versie van kokosmakronen! Zowel qua smaak als textuur komen ze aardig in de buurt en ze bevatten niet de grote hoeveelheid suiker die daar normaal gesproken in zit. En toch zijn deze koekjes aardig zoet vanwege de zoete smaak van de gierst, de bananen en de honing. Gaan we zeker vaker maken.

Ingrediënten (8 koeken)

 • 100 gr gierstvlokken
 • 2 grote, rijpe bananen
 • 50 gr kokosrasp
 • 2 el cacao nibs
 • 1 el honing

Variatie

 • je kunt natuurlijk eindeloos variëren met smaakmakers, denk bijvoorbeeld aan superfoods, noten, rozijnen, gedroogde vijgen, kaneel, vanille, cacaopoeder etc.

Hoe maak je het (30 min)

Verwarm de oven voor op 180 graden. Prak de bananen fijn met een vork. Voeg de andere ingrediënten toe en roer goed door, het is een vrij nat deeg. Schep met een lepel 8 hoopjes ‘deeg’ op de bakplaat (met bakpapier). Druk de hoopjes een beetje plat tot een mooi rond koekje. Bak de koekjes in ongeveer 20 min goudbruin in de oven. Draai de koekjes om en bak vervolgens nog eens 5 minuten. Laat de koekjes even afkoelen op een rooster. Eet smakelijk!

3 gedachten over “Gierstvlokken koekjes

 1. Pingback: Glutenvrije, suikervrije koekjes – Zoeken naar het goede

 2. Pauline

  Heb deze koekjes gemaakt, maar volgens mij mist er een vocht-ingredient. Het geheel was gortdroog, kon er niet eens een vorm van maken. Heb een half kopje water erdoor gedaan, en toen werd het al een wat betere substantie. Hoe kom je erbij dat dit vrij nat is? Of ben je een ingredient vergeten?

  1. dayennebos Berichtauteur

   Hoi,
   Het recept klopt hoor 🙂 Misschien dat ik grotere bananen dan jij gebruikt hebt? Blijft het deeg te droog dan kun je inderdaad wat water of kokosolie toevoegen. Waren de koekjes wel lekker?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s