Chocolade met superfoods

IMG_4562

Een gezonde chocoladereep maken, het kan! In deze home made chocoladereep zitten geen geraffineerde suikers of andere slechte toevoegingen maar enkel pure en eerlijke ingrediënten. Pure chocolade, kokosolie, superfoods en wat kokosbloesemsuiker (als je net als ik de 92% reep van Vivani gebruikt tenminste). De repen zijn gemakkelijk te maken, je hebt alleen een vriezer of koelkast nodig. Mix & match met ingrediënten die jij lekker vind en stel je eigen favoriete reep samen. Have fun!

Ingrediënten

  • chocoladereep (ik gebruikte Vivani 92%, gezoet met kokosbloesemsuiker)
  • handje superfoods, noten, pitten en/of zaden (naar smaak)
  • 2 el kokosolie

Verder nodig

  • bakplaat
  • bakpapier
  • (siliconen) cupcakevormpjes

Hoe maak je het

Breek de chocoladereep in stukken en smelt samen met de kokosolie au bain-marie. Giet de gesmolten chocolade in de cupcakevormpjes. Bestrooi de chocolade met superfoods, noten, pitten en/of zaden naar smaak. Laat de chocolade een paar uur afkoelen/stollen (tip: in de koelkast gaat het een stuk sneller). Eet smakelijk!

Een gedachte over “Chocolade met superfoods

  1. Pingback: Chocoladerepen | Dayenne's Food Blog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s