Courgette spaghetti met pesto en ovengeroosterde tomaatjes

courgette spaghetti

Dit recept was volgens mij het eerste recept dat ik anderhalf jaar geleden op mijn blog plaatse. Inmiddels heb ik het al vele malen gemaakt maar nog altijd kan ik er enorm van genieten!

Ingrediënten (2 personen)

 • 2 courgettes
 • 1 bakjes cherry tomaatjes
 • 1 basilicum plant (pot)
 • zakje pijnboompitjes (60 gr)
 • 1 teentjes knoflook
 • extra vierge olijfolie
 • peper

Hoe maak je het  (40 min)

Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier. Halveer de tomaatjes. Leg ze op de bakpapier, besprenkel met olijfolie en rooster ze een half uurtje op 180 graden (houd ze wel in de gaten). Doe de basilicum(blaadjes) samen met de helft van de pijnboompitjes, de knoflook en een flinke scheut olijfolie in de keukenmachine. Maal tot een pesto en breng op smaak met wat vers gemalen peper en Keltisch zeezout. Schil de courgettes en maak met een julienne schiller of spirelli spaghetti slierten, stop als je bij de zaadjes komt. Roer de pesto door de (rauwe) courgette spaghetti. Serveer de spaghetti met de geroosterde tomaatjes en de andere helft van de pijnboompitjes.

Tip: wist je dat je ook heel goed pesto kunt maken van bijvoorbeeld rucola, spinazie of palmkool? Voor deze lekkere varianten mix je in plaats van basilicumblaadjes dus wat rucola, verse spinazie of palmkool samen met een scheut extra vierge olijfolie, wat pijnboompitjes, een teentje knoflook en wat peper tot een mooie glad mengsel in de keukenmachine. Of voeg eens wat rasp van de schil van een biologische citroen toe voor een lekkere frisse pesto!

10 gedachten over “Courgette spaghetti met pesto en ovengeroosterde tomaatjes

 1. Pingback: Pesto Genovese | Dayenne's Food Blog

 2. lobke

  Ik bak de courgette altijd eventjes (gaar) in een pan met een beetje olijfolie, dan zijn die ook lekker warm erbij. Heerlijk hoor!

 3. Joke

  Mmmm heel lekker, en courgette als ‘pastavervanger’ is een goede idee om ook andere pasta receptjes mee te maken! Gezond, en geen tarwe! Ideaal! 🙂 Alleen mijn pesto is niet zo goed gelukt.. maar dat is waarschijnlijk omdat dit de eerste keer is dat ik het maakte 😉

  1. dayennebos Berichtauteur

   Je kunt de courgette spaghetti inderdaad ook prima met andere pasta sauzen combineren (zelfs met een ‘echte’ bolognese saus!). En ik hoorde laatst ook dat spitskool (sliertjes) een hele goede pasta vervanger is, ga ik ook snel eens uitproberen…

 4. Pingback: Courgettes, courgettes, courgettes.... - Eet Goed Voel Je Goed

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s