Zoete aardappel frietjes

zoete aard frietje (4)

Zoete aardappel is hartstikke gezond en dus prima geschikt om lekkere gezonde (oven) frietjes mee te maken. Zoete aardappelen zit boordevol ijzer, magnesium, kalium, vitamine B6, vitamine C, bètacaroteen en vitamine D. Ze houden de bloedsuikerspiegel stabiel en zijn dus een perfecte keuze als je van frietjes houdt maar ook gezond wilt eten. NB: ovenfrietjes van zoete aardappel zijn niet zo krokant als gefrituurde friet maar als ze zacht van binnen zijn, dan zijn ze goed (en heel erg lekker!)

Ingrediënten

  • 1 kg zoete aardappelen
  • 2 el olijfolie

Hoe maak je het (60 min)

Schil de zoete aardappel, snij in frietjes van ongeveer een halve cm dik en meng in een bakje met olijfolie (en eventueel de knoflook en/of kruiden). Leg de frietjes op een bakplaat (met bakpapier) en bak de frietjes in ongeveer 40 min op 200 graden bruin en gaar.

Tip: lekker met zelfgemaakte yoghurt dip van geitenyoghurt, een teentje geraspte knoflook, vers gemalen peper, een tl citroensap en een halve geraspte komkommer!

Een gedachte over “Zoete aardappel frietjes

  1. Pingback: Quinoa burgers | Dayenne's Food Blog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s