Spinazie-quinoataart

spinazie quinoataart (4)

Toegeven, de laatste tijd eten we wel erg vaak quinoa maar het is ook zo lekker! En super gezond! Quinoa is namelijk rijk aan voedingsvezels, hoogwaardige eiwitten, vitamine B2 en E en mineralen zoals magnesium, ijzer en koper en magnesium. Daarnaast is het ook glutenvrij, dus uitstekend te gebruiken door mensen met een glutenintolerantie en/of mensen die net als ik een tarweallergie hebben (of gevoelig zijn voor tarwe).

Ingrediënten (4 personen)

Bodem

 • 60 gr gebroken lijnzaad
 • 80 ml kokend water
 • 400 gr gekookte quinoa
 • 3 el kokosolie

Vulling

 • 500 gr spinazie
 • 30 gr pijnboompitten
 • 4 losgeklopte eieren
 • 35 gr rozijnen
 • 200 gr kikkererwten (uit blik)
 • 1 el sesamzaad
 • peper

Hoe maak je het (35 min + 35 min baktijd)

Bodem

Mix in een kom het lijnzaad met 80 ml kokend water en zet het mengsel 15 min opzij om er een gel van te laten vormen. Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een springvorm (24 cm) in met kokosolie. Schep de gekookte quinoa, de kokosolie en de lijnzaadgel in een keukenmachine en mix op de middelste stand goed door. Schep het in de taartvorm en spreid goed uit over de bodem. Maak de bodem mooi compact door het goed aan te drukken met de achterkant van een lepel, vergeet ook de zijkanten niet. Maak de bodem en zijkanten tot ongeveer een halve cm dik. Bak de bodem 15 min voor.

Vulling

Stop de spinazie in een vergiet. Zet een volle waterkoker aan en giet het gekookte water over de spinazie in het vergiet, de spinazie slinkt nu. Laat de spinazie goed uitlekken, druk met een lepel zo veel mogelijk vocht eruit. Meng de spinazie in een schaal met de pijnboompitten, eieren, rozijnen, kikkererwten en de peper. Verdeel het spinaziemengsel over de taartbodem en strooi er als laatste nog wat sesamzaadjes over. Bak de taart in ongeveer 35 min gaar, de eieren moeten helemaal gestold zijn. Laat de taart even afkoelen voor je de vorm losmaakt en hem serveert. Se taart kan zowel warm als koud gegeten worden.

Oorspronkelijke recept uit Superfood Recepten van Jesse van der Velde en Annemieke de Kroon.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s