Quinoapap

quinoapap (2)

Omdat we nog wat quinoa van gisteravond overhadden besloot ik vandaag eens geen havermoutpap maar quinoapap te maken. De smaak van warme quinoa combineerd namelijk uitstekend met de amandelen, het kaneel, de honing en het fruit. En weet je dat een ontbijtje met quinoa een uitstekend begin van de dag is? Quinoa is namelijk rijk aan vitaminen (vooral veel B-vitaminen en vitamine E) en mineralen (ijzer, calcium)? En wist je dat quinoa (spreek uit als keen-wa) eigenlijk helemaal geen graan maar officieel een groente is? Quinoa is glutenvrij en bevat van nature veel eiwitten. Hierdoor is quinoa minder calorierijk (dan meelsoorten) en verzadigd het beter. Nu was ik altijd groot fan van havermoutpap maar denk dat ik voortaan toch maar aan de quinoapap ga want het is echt heerlijk! Tip: gekookte quinoa kun je prima een paar dagen in de koelkast (of vriezer) bewaren zodat je niet elke ochtend opnieuw quinoa hoeft te koken en je ontbijtje dus lekker snel klaar is.

Ingrediënten (1 personen)

  • 100 ml amandelmelk
  • 100 gr gekookte quinoa
  • 1 tl kaneel
  • topping naar smaak, bijvoorbeeld vers fruit, noten, kokosrasp, cacao nibs etc.
  • 1 tl honing (optioneel)

Tip

  • je kunt ook nog een aantal superfoods toevoegen

Hoe maak je het

Breng de amandelmelk samen met de (reeds gekookte) quinoa aan de kook. Laat de quinoa vervolgens op laag vuur even pruttelen (2 min), roer af en toe wel even zodat de quinoa niet aan de bodem plakt. Haal de quinoa van het vuur en laat de quinoa nog 5 minuten met het deksel op de pan staan. Voeg vervolgens de kaneel toe en roer goed door. Serveer met een topping van bijvoorbeeld vers fruit, noten, kokosrasp, cacao nibs en/of een lepeltje honing.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s