Quinoa-zoete aardappelburgers

quinoa-zoete aard burgers (4)

Als vegetariër moet je een beetje creatief zijn om zo af en toe toch een lekkere burger op tafel te zetten. Dit keer maakte ik ze van zoete aardappel en quinoa, een gouden combinatie al zeg ik het zelf!

Ingrediënten (12 stuks – 4 personen)

 • 150 gr quinoa
 • 2 middelgrote zoete aardappel (600 gr)
 • 2 sjalotjes
 • 2 teentjes knoflook
 • 1 el verse tijm (alleen de blaadjes)
 • olijf- of kokosolie
 • peper
 • sesamzaadjes

Variatie

 • lekker als je wat linzen (of kikkererwten) toevoegt aan de burgers
 • lekker als je wat blokjes feta toevoegt aan de burgers

Hoe maak je het

Was de quinoa en kook – volgens de verpakking – in ongeveer 12 min gaar. Schil de zoete aardappel, snij in stukken en kook in ongeveer 8 min gaar. Snij de sjalotjes en knoflook fijn en fruit op laag vuur aan in 1 el olijf- of kokosolie. Giet de zoete aardappel af en stamp met 1 el olijf- of kokosolie tot een puree. Breng de puree op smaak met de tijm en wat peper. Voeg de ui/knoflook en de quinoa toe en roer het geheel goed door. Vorm 12 balletjes, ik heb hier een ijstang voor gebruikt. Je kunt de burgers nu in de oven of in een koekenpan bakken (in een koekenpan worden ze lekker krokant!). Bereiding oven: leg de balletjes op een bakplaat en druk ze iets plat (tot een burger), besprenkel vervolgens met sesamzaadjes en een beetje olijf- of kokosolie. Bereiding koekenpan: verwarm wat olijf- of kokosolie in een koekenpan, leg 3 balletjes in de pan en druk ze iets plat (tot een burger), besprenkel met sesamzaadjes en bak de burgers om-en-om krokant. Let op: pas omdraaien als ze echt krokant zijn, anders vallen ze uit elkaar! Eet smakelijk!

5 gedachten over “Quinoa-zoete aardappelburgers

 1. Lotte

  Ziet er heerlijk uit! En kost niet eens zoveel tijd lijkt me. Zou je de burgers ook in de diepvries kunnen bewaren?

 2. Pingback: Rodebietensoep, gierstbataatburgers & snel frambozenijs – AllergiLicious

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s