Palmkoolpesto

palmkool pestoOmdat ik gek ben op pesto’s en de palmkool er op de markt wel erg mooi uitzag ben vandaag de keuken in gegaan om een lekkere en super gezonde pesto te maken.

Wees trouwens niet bang dat je deze pesto niet lust, de smaak van de palmkool overheerst absoluut niet. Gebruik een goede kwaliteit olijfolie en lekkere pijnboompitjes (of noten) en je hebt een heerlijke gezonde pesto.

Omdat kolen een sterke antioxidantenwerking hebben, vangen ze vrije radicalen die tot kanker kunnen leiden (vrije radicalen ontstaan bij het verteren van voedsel en de omzetting van stoffen, ook vinden we ze terug in bijvoorbeeld pesticide, milieuvervuiling en tabaksrook). Er zijn diverse (wetenschappelijke) onderzoeken die de anti-kankerwerking van kolen bevestigen. De anti-kankerwerking is het grootst als je de kool rauw eet en wist je dat antioxidanten ook goed zijn tegen hart- en vaatziekten en diabetes?

Palmkool kun je trouwens ook prima gebuiken in plaats van spinazie. Je kunt de bladeren even koken maar ook goed roerbakken (lekker met een uitje en wat knoflook!) en in Italië vind je de palmkool vaak terug in een minestronesoep.

Ingrediënten

  • 50 gr palmkool
  • 50 gr pijnboompitjes of rauwe, ongepelde noten
  • 1 teentje knoflook
  • 50 ml extra vergine olijfolie
  • peper (en eventueel wat Keltisch zout)
  • 1/2 tl citroensap

Hoe maak je het (5 min)

Was de palmkool en droog de bladeren af. Strip de palmkool en snij in stukken, gooi de harde nerf weg. Maal de pijnboompitten (of noten) samen met de knoflook en de olijfolie fijn in de keukenmachine. Voeg de palmkool toe en mix nogmaals goed door maar maal de pesto niet te fijn. Breng op smaak met peper (en zout) en een drupje citroensap. Eet smakelijk!

4 gedachten over “Palmkoolpesto

  1. Pingback: Courgette spaghetti met pesto en ovengeroosterde tomaatjes | Dayenne's Food Blog

  2. Pingback: Boekweitwraps | Dayenne's Food Blog

  3. Pingback: Courgette spaghetti met pesto en ovengeroosterde tomaatjes - In Shape

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s