Detox sapje uit de slowjuicer

detox sap (5)

Een super gezond sapje, je kunt de dag niet beter beginnen!

Ingrediënten (voor 1 glas)

 • 2 waspenen of 1/2 winterpeen
 • 1/3 rode biet (wel schillen)
 • 1 stengel bleekselderij
 • 1/2 limoen
 • 1 cm schijfje gember

Hoe maak je het

Snij alle groente in schijfjes/blokjes en voer het vervolgens in de pers, that’s it. Bewaar je sapje eventueel in een (glazen) fles in de koelkast (zelf gebruik ik een liter fles van troebele appelsap).

 

9 gedachten over “Detox sapje uit de slowjuicer

 1. Astrid Straver

  Hallo Dayenne,

  Mijn hele mailbox zit vol met alle recepten van jouw blog. Bijna 80!! Ik denk niet dat dit de bedoeling is….. Misschien kun je de instellingen ofzo veranderen of was dit eenmalig zo veeeeeel??

  Vriendelijke groeten Astrid Straver

  1. dayennebos Berichtauteur

   Hoi Astrid,
   Sorry voor de overlast! Het heeft te maken met het omzetten van de recepten (van pagina’s naar berichten).
   De Facebook meldingen heb ik wel uit kunnen zetten, de mailing helaas niet.
   Dit was een eenmalige actie en ben me ervan bewust dat dit erg vervelend is!
   Nogmaals sorry!
   Groetjes Dayenne

 2. Nathalie

  Hoi Dayenne, ik bekijk je blog nu voor het eerst, super!! Ik heb een vraagje: ik gebruik zelf een blender, maar las dat slowjuicer beter is. Vond ze wel erg duur…Maar welke heb jij? Heb je daar tips in? En gebruik je ook een broodbakmachine?

  1. dayennebos Berichtauteur

   Hoi Nathalie,

   Het is inderdaad zo dat een slowjuicer wat prijziger is dan een blender maar ik vind dat het zeker waard. Ik heb mijn slowjuicer (Versapers 3G) nu een paar maanden en zou niet meer zonder kunnen, geniet elke ochtend enorm van mijn verse groente sapjes. Het voordeel van een slowjuicer is dat de groente/fruit vermalen wordt (ipv versneden). Op een langzame manier worden het pulp van het sap gescheiden en er vindt dus geen verhitting plaats. Vitaminen en mineralen blijven daarom behouden. Een slowjuicer perst ook veel meer sap dan een sapcentrifuge (en in een sapcentrifuge vindt ook verhitting plaats). Een blender snijdt de groente/fruit op hoge snelheid fijn zonder het sap te filteren en je krijgt dan ook een smoothie ipv een sapje (ook vindt er verhitting plaats, waardoor belangrijke enzymen verloren gaan).

   Groetjes Dayenne

   PS: Voor mijn brood gebruik ik altijd een cakeblik, ik gebruik geen broodbakmachine.

   1. Nathalie

    Bedankt voor je uitgebreide antwoord! Ik had er weleens 1 op een markt gezien, maar had me er toen nog niet in verdiept. En had het geld er ook niet voor helaas. Maar het bleef me wel bij, want hij vertelde idd over het behoud van vitaminen enzo. het smaakte ook echt lekker! Dus wel fijn om ook eens van anderen te horen :), Met concreet merk! Ik ga het eens Googlen en bekijken.

 3. Ines

  Kan er iemand mij zeggen hoelang het duurt voor bv 1 liter sap met een slow-juicer te maken?? Of een halve liter, ook goed.. Ik heb echt geen idee hoeveel tijd het in beslag neemt…….

  1. Dayenne

   Ik weet het ook niet precies. Ik geloof dat ik meestal een kwartiertje bezig ben met snijden, persen en schoonmaken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s