Cupcake topping

cupcake topping (3)

Dochterlief wilde graag roze slagroom op haar verjaardag cupcakes, aan mij dus de taak om een verantwoorde variant te maken zonder koemelk, suiker en kunstmatige kleurstoffen. Het resultaat: een heerlijke verantwoorde topping van kokosroom, gekleurd met…. rode bietensap! Laat je nou niet afschrikken door het bietensap want echt, dat proef je niet! En suiker is ook helemaal niet nodig omdat de sojaroom van zichzelf al zoet is en je een heerlijke (lichte) kokossmaak hebt door de kokosroom!

Ingrediënten

 • 500 ml KOUDE kokosroom
 • sap van een gekookte rode biet (bietje eerst koken, dan pureren/blenden)

NB: ik heb 1 el bietensap gebruikt maar wil je de crème nog dieper roze, voeg dan meer toe. In de wat grotere biologische winkels kun je trouwens ook rode bietenpoeder kopen, een prima kleurstof voor in cakejes of toppings!

Hoe maak je het

Klop met een mixer de KOUDE kokosroom en bietensap in een maatbeker een minuut of 2 redelijk stijf. Zet de maatbeker vervolgens in de koelkast, de room zal nu echt goed opstijven. Na ongeveer een uur is de room echt goed stijf geworden en kun je het met een spuitzak op de cupcakes spuiten.

16 gedachten over “Cupcake topping

 1. Pingback: Zuivelvrije aardbeien-cheesecake (RAW) | Dayenne's Food Blog

 2. Pingback: Citroen cupcakes | Dayenne's Food Blog

  1. dayennebos Berichtauteur

   Nee, mijn ervaring is dat rijstroom niet op te kloppen is tot slagroom. Je zou eventueel wel lactosevrije slagroom kunnen gebruiken (is o.a. te koop bij AH), dat smaakt net als gewone slagroom.

 3. Diana Kuijstermans

  Hallo Dayenne,

  Is het mogelijk om aardbeiensap voor de topping te gebruiken? Misschien in combinatie met bietensap voor meer kleur?

  Dank je well

  1. Dayenne

   Je zou het kunnen proberen. Het ‘gevaar’ is alleen dat je er (veel) meer van nodig hebt om een roze/rode kleur te krijgen waardoor de topping misschien te slap wordt.

 4. Pingback: Beschuit met muisjes, of toch niet? | Dayenne's Food Blog

 5. Baukje

  Ben mijn hoofd aan het breken over een traktatie voor mijn dochter, uiteraard biologisch… Is dit wat? Ze wil graag cupcakes uitdelen… Alleen hoe doe ik dat met de room…. 40 kinderen om aan uit te delen… in de ochtend meegeven, wanneer dan de room erop en wanneer bereiden…?
  Dank alvast!
  Gr. Baukje

  1. dayennebos Berichtauteur

   Als je de room goed stijf klopt is dat geen probleem hoor. De cupcakes staan hier tijdens een verjaardag zonder problemen een paar uur op tafel. Wat vooral van belang is, is dat je een goede vol vette kokosroom hebt (bijvoorbeeld van Aroy-D) en de room voor gebruik in de koelkast gebruikt (de klopt de room dus koud op).

 6. Gaelle

  Hallo Dayenne,
  Gebruik je de blikjes met daarin de kokos? Ik haal het namelijk in Duitsland in de DM. Dit is dan de kokosmilch, maar deze krijg ik nooit zo stijf geklopt zoals jij op de foto’s laat zien. Of gebruik je echt al vloeibare room (cuisine)? Ik ben namelijk persoonlijk niet fan van soja en zoek daar dan de alternatieven voor.
  Groetjes Gaëlle

   1. Gaelle

    Dankjewel voor je snelle reactie, vandaar dat het bij de pompoencake ook niet lukte 🙂
    Ik ga het hiermee zeker eens proberen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s