Chocolademousse

chocomousse (4)

Gezonde chocolademousse, het klinkt bijna te mooi om waar te zijn maar het kan echt. Deze mousse bevat namelijk uitsluitend gezonde ingrediënten:

 • Avocado is een vrucht met veel gezonde vetten. Hij bevat namelijk oliezuur, een enkelvoudig onverzadigd vet dat gunstig is voor het cholesterol. Ook bevat de avocado veel vezels (10 gram per vrucht). Maar naast gezonde vetten en vezels zit de avocado ook vol met vitaminen en mineralen. Het is een goede bron van kalium en magnesium en vitamine A, B1, B2, B6, C, E en foliumzuur (B11). Vooral het mineralengehalte is erg hoog (bijna drie keer zoveel als in de meeste andere vruchten)!
 • De rauwe cacao zit vol met antioxidanten en is daarmee goed voor het hart (en kan bloeddruk, lichaamsvetpercentage en cholesterol doen dalen), het is goed voor de hormoonspiegel en gaat het verouderingsproces tegen.
 • De honing zorgt voor natuurlijke energie, is door de antioxidanten goed voor je immuunsysteem en heeft een antibacteriële werking.
 • Tot slot de bananen, zij leveren o.a. veel bètacaroteen (goed voor je weerstand en voor de groei en ontwikkeling bij kinderen), ijzer en kalium (ondersteunt het lichaam bij het transport van zuurstof naar de hersenen en is tevens essentieel voor de vochtbalans in het lichaam).

Ingrediënten – 4 personen

 • 3 rijpe avocado’s  (wees niet bang, de mousse smaakt niet naar avocado’s!)
 • 35 gr rauwe cacaopoeder
 • 1 rijpe banaan
 • hou je van zoet, voeg dan nog wat honing toe

Hoe maak je het

Maal de avocado’s en de banaan fijn in de keukenmachine of met de staafmixer. Meng de cacaopoeder (en honing) door het avocadomengsel. Schep in een paar mooie glaasjes en serveer.

6 gedachten over “Chocolademousse

 1. Eliane

  Dit is een recept wat ik iets te typisch suikervrij-recept vind proeven 🙂 Ik heb nog toegevoegd: ipv honing agavesiroop, beetje palmsuiker, 50gram suikervrije appelmoes, 1/4e cup pure chocola (wel met suiker). Ik ben best een zoetekauw, door deze toevoegingen werd het net iets meer als een echt zoete mousse en werd de avocadosmaak echt verdreven. Je proeft de banaan er nog wel doorheen! Dat is mijn ervaring 🙂

 2. Pingback: Chocolade ijs (suiker- en zuivelvrij) | Dayenne's Food Blog

 3. Meike

  Wauw, wat een toprecept! Bijzonder hoe je het gezonde spullen toch ook iets zoets kunt maken en eigenlijk ook weer heel gewoon. Het wordt tijd dat we eens wakker worden met zijn allen en zien wat er mogelijk is zonder troep. Ik ben nieuw in de uber gezonde lifestyle, maar ik heb zin om er mee aan de slag te gaan. Ben er klaar mee dat we ons hele leven worden geindoctrineerd door alle grote foodproducenten die ons slecht eten voorschotelen. Als we dit als consument niet meer kopen, passen ze zich vanzelf aan. 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s