Chocolade truffels

6tag_280115-132406

Zin in iets lekkers bij de koffie? Maak dan deze chocolade/dadel truffels met chiazaad en kokos. Ze zijn heerlijk zoet (zonder dat er suiker in zit), echt een lekker bonbonnetje voor bij de koffie dus.

Ingrediënten

 • 250 gr zachte Medjool dadels
 • 2 el chiazaad
 • 2 el geraspte kokos
 • (rauwe) cacao poeder

Hoe maak je het

De dadels fijn malen in de keukenmachine, het wordt uiteindelijk een grote kleverige bal. Chiazaad en kokos toevoegen en erdoor roeren/kneden. Kleine balletjes draaien en deze vervolgens door de (rauwe) cacao poeder rollen.

 

7 gedachten over “Chocolade truffels

 1. Pingback: Inca bessen bonbons | Dayenne's Food Blog

 2. Rianne Smarius

  Het smaakt goed, nooit weer maak ik ze. Heb geen keukenmachine en dacht dat gaat ook wel met een staafmixer. Dus niet bijna een heel stuk vinger kwijt. Dus we gaan naar de andere recepten, heb er nu al een paar gemaakt en die zijn werkelijk super. Bedankt.

 3. Isabelle Galle

  Hallo Dayenne, Ik heb al heel wat van je receptjes genoten, maar heb jammer genoeg nog geen goede keukenmachine. Enig advies rond een stevig en goede keukenmachine om het mixen van bv dadels en noten heel eenvoudig en snel te maken?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s