Broccoli pancakes

broccoli pancakes (3)

Houden je kinderen niet van broccoli maar wil je wel dat ze broccoli eten (omdat het een super gezonde groente is)? Geen nood, maak deze broccoli pancakes! Broccoli-fan of niet, iedereen lust deze pancakes! Kinderen blij, jij blij.

Broccoli zit boordevol anti-oxidanten en vitamine E. Ook bevat het een flinke dosis vitamine C, vezels, kalium en calcium. Wetenschappers hebben bewezen dat de groente mensen kan beschermen tegen kanker, hart- en vaatziekten, astma en diabetes. In broccoli zit het stofje sulforaphane. Sulforaphane is in staat om verschillende gunstige processen in ons lichaam te activeren. Verder is bewezen dat sulforaphane bepaalde kanker enzymen kan onderdrukken die voornamelijk bij darmkanker patiënten voorkomen. Op basis van een onderzoek van de universiteit van Californië naar de voedingswaarde van groente is broccoli geëindigd op plek 1 in de top 10 van gezondste groenten. Er is gekeken naar vitamines als vitamines A, B, C en mineralen als kalium, calcium en ijzer.

Ingrediënten (12 stuks)

 • 2 stronkjes broccoli
 • 4 eieren
 • 150 gr boekweitmeel
 • 60 ml amandelmelk
 • 75 gr Pecorino (schapenkaas)
 • 2 teentjes knoflook
 • peper
 • handje verse basilicum
 • 1 tl bakpoeder
 • kokos- of olijfolie, om in te bakken

Hoe maak je het (30 min)

Snij de broccoli in roosjes en kook of stoom in ongeveer 8 min gaar. Maak een beslag van de eieren, amandelmelk, boekweitbloem, bakpoeder en peper. Rasp de knoflook en Pecorino en roer door het beslag. Stamp de gekookte broccoli fijn. Meng de broccoli met het beslag. Verwarm een koekenpan met olie en vorm hoopjes van het beslag. Bak steeds 3 pancakes tegelijk in een grote koekenpan (in een kleinere koekenpan 2 per keer). Rasp er bij het serveren nog wat Pecorino over. Eet smakelijk.

13 gedachten over “Broccoli pancakes

 1. Bertie

  Ik heb geen boekweitbloem. Kun je ook wijnsteenbakpoeder gebruiken? Ik eet geen zuivel dus kaas is voor mij geen optie! Maar kaas geeft natuurlijk wel de smaak mee. Is er een alternatief?

  1. dayennebos Berichtauteur

   Je kunt in plaats van boekweitmeel ook andere (glutenvrije) meel soorten gebruiken zoals bijvoorbeed rijstmeel of voor een niet glutenvrije variant speltmeel. De kaas is inderdaad een smaakmaker maar je zou daarvoor natuurlijk ook extra kruiden of bijvoorbeeld wat noten (pijnboompitten) kunnen toevoegen… Groetjes Dayenne

   1. Irene

    Ik gebruik vaak edelgistvlokken i.p.v. geraspte kaas over ovenschotels. Het heeft een notige smaak. Prima!

 2. Pingback: Pasta pesto met broccoli | Dayenne's Food Blog

 3. Pingback: 15x lekker en gezond: Broccoli - Speeltuin

 4. Pingback: 15x lekker en gezond: Broccoli - FoodQuotes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s