Appeltaartje (RAW)

appeltaartje (RAW) (4)

Op bijna elk blog dat ik volg staan wel een aantal recepten voor rauwe taarten. Alhoewel je natuurlijk eindeloos kunt variëren is de basis vaak wel hetzelfde: een bodem van noten en dadels (of abrikozen), een creme-laag van noten (die je eerst een nacht laat weken) en een topping van vers fruit. Omdat ik vandaag geen tijd had om de noten een paar uur te laten weken, maar wel zin had in een (rauwe) taart besloot ik eens iets anders te proberen. Een tijdje geleden las ik een recept waarin bananen gebruikt werden voor de tussenlaag en dus gingen dochterlief en ik met dat idee aan de slag…

Ingrediënten (voor een klein taartje voor 4 á 5 personen)

Bodem

  • 75 gr amandelen (ongebrand en ongezouten)
  • 75 gr zachte dadels (zonder pit)
  • 10 gr (gebroken) lijnzaad

Tussenlaag

  • 2 bananen
  • 1 tl citroensap

Toplaag

  • 2 grote appels
  • 1 tl citroensap
  • 1 tl kaneel

Hoe maak je het

Maal de amandelen, dadels en het lijnzaad fijn in een keukenmachine. Bekleed een kleine springvorm (16 cm) met bakpapier. Verdeel het amandel/dadel/lijnzaad mengsel over de bodem en druk goed aan. Prak de bananen en roer er 1 tl citroensap door. Verdeel over de bodem. Rasp de appels (met schil) boven een vergiet en druk het sap uit de appels (vang het sap op voor een heerlijk glas verse appelsap!). Meng 1 tl citroensap en 1 tl kaneel door de appels en verdeel het appelmengsel over de vorm. Laat het taartje minimaal 1 uur opstijven in de koelkast. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s